Ik vind het heerlijk; naar buiten gaan. Lekker naar het strand, de duinen, het bos of gewoon hier in de omgeving. Een uurtje lekker niks anders doen dan de ene voet voor de andere zetten en genieten. Buiten zijn is gezond en heeft een positieve invloed op de werking van je hersenen. ⁠

Zo maakt de buitenlucht je bijvoorbeeld gelukkiger. Ja echt!⁠
Bij zon- en fel daglicht maken we namelijk het gelukshormoon serotonine aan. Zie je een tijdje minder daglicht, bijvoorbeeld tijdens de donkere wintermaanden, dan kan dit invloed hebben op je humeur. Dus ga zeker ook nu naar buiten! Je zult merken dat de buitenlucht een positieve invloed heeft op je stemming.⁠

Buiten zijn werkt daarnaast stress verlagend. Wist je bijvoorbeeld dat je hartslag, bloeddruk en spierspanning al binnen drie minuten dalen in een natuurrijke omgeving?⁠ Dus wil je je stress verminderen of helemaal tot rust komen, zorg dan voor wat extra tijd in de buitenlucht.⁠

En als laatste helpt frisse lucht je creativiteit te bevorderen. Op zoek naar nieuwe inspiratie? Ga naar buiten en zet je hersenen op scherp! Ook je concentratievermogen verbetert in de buitenlucht. Je zintuigen werken door een fris briesje optimaal, waardoor je je nog beter kunt focussen.⁠

Do i need to say more 😉 ⁠